Fem overraskende forårsblomstrere

Blomstrende planter er altid velkomne, men især om foråret. Ikke kun fordi de giver din have duft, farve og glæde. Efter vinteren er hver eneste hjemmehørende blomst føde for insekter som bier. Vi fremhæver fem overraskende forårsblomstrende planter, som du vil nyde godt af i din have.

1. Særlige pærer
Krokusser, påskeliljer og tulipaner er altid gode forårsplanter. Men der er også mere overraskende pærer, som f.eks. iris. Disse løg giver smukke lilla blomster. Det er ikke alle iris, der er hårdføre, og løg kan undertiden blive påvirket af fugt eller af muldvarpe og rottefodring. Så læg dem i en rummelig gryde, der drypper godt af. Sæt en flot potte ved hoveddøren, på altanen eller på terrassen.

Iriser i potter
2. Stauder: lungeurt og cyclamen
Stauder, der blomstrer tidligt? Der er masser af variation. Tænk på cyclamen. Den gør det godt ikke kun i huset. Arten Cyclamen coum er en tidlig blomstrer. Der findes mange sorter af den med hvide, lyserøde og lilla blomster.

Lungeurt er en meget hårdfør plante, der ikke skiller sig meget ud, undtagen i det tidlige forår. Så er det ikke kun de prikkede blade på disse stauder, der kommer frem som de første. Det er også i denne periode, at de blå, lyserøde og lilla blomster er fremtrædende i din have. Fordi disse stauder er hjemmehørende, kan bierne finde føde der. Der findes også smukke sorter som Pulmonaria rubra, der har knaldrøde blomster.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *