3x de smukkeste haveplanter til fuld sol

Hvilke planter egner sig til de mest solrige og varme dele af din have? Der er mange haveplanter, der kan lide en kombination af sol og skygge. Men planter, der kan klare sig på et sted med sol hele dagen: dem skal du vælge med omhu. Især hvis planten står i en potte, kan rodsystemet blive meget varmt i solen. Kun få haveplanter kan modstå dette. Vi har her en liste over de tre smukkeste og mest alsidige muligheder.

Den japanske ahorn

Den smukke japanske ahorn er kendt for sin usædvanlige bladform og imponerende farver. Der findes flere forskellige farver, hvoraf den røde er langt den mest almindelige. Disse røde sorter bliver endnu en mørkere rød nuance om efteråret, hvor de virkelig er et syn at se! Og det smukke ved dette eksotiske træ er, at det vokser hjemmevant i vores klima.

Der findes mange forskellige sorter af japansk ahorn. Så der er altid en, der passer til din have eller endda til din altan. Der findes arter, der kan holdes som buske, og arter, der bliver op til 10 meter høje! De fleste arter klarer sig fint i fuld sol. Faktisk har en japansk ahorn brug for meget sollys for at bevare sine røde farver. Hvis planten får for lidt sol, vil farverne falme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *